Sundhedspleje

Den store babypakke:

Herunder er der inkluderet 6 konsultationer i hjemmet hos jer, når det passer jeres hverdag..

Første besøg er et Graviditetsbesøg:

Vi møder hinanden, og vi drøfter gensidige forventninger til hinanden, og hvilke ønsker I har til forløbet. Jeg noterer forventet termin ned. Jeres barn kommer naturligvis på sin fødselsdag, men vi kan have en indikation for, hvornår han eller hun kommer. Når I er kommet hjem fra hospitalet, kan I derved sende en besked, og jeg kontakter jer derefter, så vi kan aftale en tid, for det første besøg. Under graviditetsbesøget drøfter vi også forældredannelse, bekymringer der evt. måtte være til det kommende forældreskab, hvad I kan forvente, efter jeres lille barn er kommet til verden, og den første tid derefter. Desuden kan vi drøfte forberedelse på amning, eller flaske, eller hvad der ellers må ´ligge jer på sinde´.

Etableringsbesøg:

Jeg kommer hurtigt efter fødslen, når I er kommet hjem, og når I ønsker, at det er tid. Vi drøfter hvordan fødslen gik, og hvad der fylder mest for jer nu, og hvordan det nu er, at være blevet forældre, samt evt. inddragelse af søskende, og deres oplevelse. Vi drøfter mor, barn, og fars velbefindende, ser at baby sutter, tisser, og har afføring, samt ikke har tabt sig over 10 % af fødselsvægten. Tjekker fontanellens omfang, og at der er etableret kortvarig øjenkontakt. Vi undersøger babys mund for uregelmæssigheder og sug, samt vurderer omfanget af gulsot, og at baby ikke er sløv. Tjekker babys reflekser, evt. asymmetri og motorik, og ser at baby kortvarigt kan løfte hovedet. Vi drøfter og ammevejleder/flaskevejleder, ud fra hvad jeres behov er. Derefter vejer og måler vi barnets vægt og længde/hovedomfang. På denne måde, kan vi følge jeres barns udvikling.

Hvis I samtidig modtager besøg fra det offentlige system, fra jordemoder eller sundhedsplejerske, vil jeg altid tage udgangspunkt i dette, og de aftaler I har i forvejen.

De resterende 4 besøg ligger, når det passer jer bedst, og giver mening ud fra det der fylder, på dette tidspunkt. Jeg vil derved tilpasse vejledning ift. alder hos barnet, og jeres behov. Det kan være motorik, stimulation, overgangskost eller søvn. Senere kan det være, når barnet fx. skal opstarte i institution, og hvis I ønsker at drøfte forberedelse, i forhold til opstart fx.

Under alle besøg indgår: Undersøgelse af barnet, herunder; det fysiske, psykiske og sociale. Vi vejer og måler jeres barn, og tjekker hovedomfang og fontanellen og vurderer øjenkontakt og smil, pludren/lydvariationer. Jeg vurderer barnets motorik, alt efter alder og vejleder ud fra dette. Noget der også indgår i besøgene er, at jeg screener jeres barn ud fra henholdsvis ADBB og PUF metoderne. ADBB (Alarm distress baby scale) er en videnskabeligt baseret metode til systematisk, at screene for tidlige udfordringer, i den sociale kontakt hos barnet. Jeg vil derfor have fokus på alt det, jeres barn er god til.. Jeres barns mimik, øjenkontakt, vitalitet, samspil, lydniveau og ansigtsudtryk, opmærksomhed, reaktionstid ift. stimulans mm. Denne metode er oplagt, når barnet er ca. 8. uger. En anden metode jeg bruger til at undersøge jeres barns fysiske og psykiske velbefindende, er PUF metoden, en dansk udviklet, og valideret metode, der hjælper sundhedsplejersker med, at undersøge, og iværksætte relevante indsatser. Dette hos barnet på 9-10 måneder.

Al min viden og kompetencer tager jeg med mig, når jeg guider jer og jeres barn.

Ønsker I blot et enkelt besøg, kan dette sagtens imødekommes.